14 October 2011

MUNGKINKAH....


Ketika aku menulis karya ini,aku terfikir sejenak...
mungkinkah ini karya terakhir dari diriku,
mungkinkah si dia yang aku terlalu sayang akan membacanya,
mungkinkahaku hanya bermimpi....
namun aku teruskan jua menulis...untuk meluahkan apa yang aku rasa..


ketika aku menulis karya ini..air mataku mengalir tiada putusnya..teringat si dia yang hilang tanpa khabar berita..
mungkinkah dia telah membenci diriku,
mungkinkah aku hanya permainan yang menjadi temannya tatkala dia bosan,
mungkinkah sayang yang aku curahkan untuknya hanya lah sia-sia,


lalu terus aku merenung kembali kisah hidupku..kisah cinta-cinta monyetku dahulu..yang tiada perkataan gembira didalamnya...hanyalah duka semata-mata..
mungkinkah aku dilahirkan hanya untuk dilukai,
mungkinkah aku dilahirkan hanya untuk dihina,
mungkinkah aku dilahirkan hanya untuk dipermainkan,
mungkinkah aku dilahirkan hanya untuk dibenci..


ku hanya mahu berkata bahawa ku telah memilihnya sebagai cinta terakhirku..teman terakhirku..yang bakal ku jadikan sebagai insan yang digelar isteri..
ku curahkan segala kasih sayangku kepadanya..
aku menantinya setiap waktu tanpa penghujung..
namun,dia hilang entah kemana..tanpa khabar berita...
aku menangis..


ku sapu airmata yang mengalir..mengenang nasib diriku ini..
mungkinkah ini saat terakhirku dengannya,
mungkinkah ini karya terakhirku,
mungkinkah hari ini hari terakhirku didunia ini,
MUNGKINKAH............. 


SELAMAT TINGGAL DUNIA..

4 comments:

Anonymous said...

p/s : muhasabah diri.. ingat dulu kita prnh ada x sakitkn hati org? ingt, what goes around comes around.. dun cry 4 love..

Anonymous said...

tp kita kne gak pikir perasaan kita...lg pun admin ni just luah perasaan dia je..awak relax k..maybe si dia ada problem ke kan..

mr.i said...

hey... just t.care urself.. mybe xda jodoh.. but im still care n thinkng of .. :)

RUZILAN RUSLI said...

Thanks u all