28 November 2011

KENAPA KITA HARUS KENAL KAWAN KITA...

KENAPA..???
mesti soalan ni yang bermain dalam fikiran korang sekarang ni kan?
biar aku jelaskn dgn satu story yg btul2 happen kat aku...


aku first pakai handphone dlu masa aku F4..tu pun kongsi ngan adik aku yg F1 masa tu...memg susah la nak usha awek kan..huhuhu..
one day,ada satu girl ni salah number..dye nk call member dye tapi tercall number aku lak..nama dye ERIN..
si erin ni br F2 masa tu..aku lak F4..so kitaorg berkenalan la kan..tapi one thing,kitaorg xpnah tau muka masing2 mcmne..coz mse tu pkai 3310 je kn..MMS n 3G ni xde lg la kan..then kitaorg rapat..slalu msj..call..da mcm couple la katakan..huhuhu...one day,dye xcontact aku...risau gak masa tu kn..dlam otak aku ni asyik fikir..MANA DYE NI?...KNAPA XCONTACT?...JADI APA2 KE KT DYE?...memang cuak gila masa tu..xtaw nk cakap mcmne..mlm besoknya dye contact aku,katanya sorry coz bz..sb tu xcontact..aku pun iyakan je la..konon2 majuk lah...hahaha(konon2 sweet la kan)...then kitaorg contact mcm biasa...normally aku contact dye mlm coz siang kitaowg skolah kn..
satu petang tu aku jalan2 la kt town,smpai kt satu kawasan perumahan ni aku nk tumpang solat kt masjid dye..so aku msuk la msjid tu..terkejut aku coz ade org br meninggal..smua da siap la,cuma tgu nk bawak pegi kuburkan je..so pas aku solat zohor,aku lepak la ngan pakcik2 kat situ..tanya la si mati ni meninggal sebab pe..rupanya meninggal sakit katanya...malas la aku nk ty skt pe kan..so pas soal siasat,aku pun blah la balik umah...yelah kan,yang hidup kne teruskan hidupkn..
mlm tu aku tgu msj dari ERIN..tp xde...bz kowt dlm hati aku berkata..then tgu ag esok..pun sama..xde msj dr dye...pastu aku pun pegi la ty member si ERIN ni...,LINA.
aku terdiam,kaku xterkata lepas dgr jwpn dr LINA...LINA ckp ERIN da xde..br meninggal dua hari lepas..aku tanya LINA,meninggal kt mana...jwpnnya,meninggal kt hospital..sakit..tapi LINA xnk bgtaw aku skt ape..then aku ty,ERIN ni tinggal kt mane..upanya,jenazah yg aku npk masa aku solat zohor tu adalah ERIN...tp aku xtaw pun..terkilan aku..xdpt tgk muka dye kali terakhir,xdpt solat jenazah tuk member aku..hurm...
peristiwa ni da 6 tahun berlalu...n sampai skrg aku still xtaw mcmana rupa ERIN,fizikal dye mcmmane..smua aku xtaw..hurm...


so nasihat aku kt korg...kenallah kawan korg...mmg org slalu ckp, kita kne kenal hati seseorg tu..rupa xpenting kn..tp aku yakin,rupa tu pun penting dalam mengenali seseorg..
korang kena kenal hati n fizikal kawan korng...jgn sampai jadi mcm aku,menyesal smpai skrg sb xdpt bg penghormatan terakhir pada kawan aku dgn smayangkan jenazah dye..hurm...


KENALLAH KAWAN KORANG HATI DAN FIZIKAL DYE...

No comments: